Posiłki w plenerze

Przygotowując imprezę plenerową musimy zastanowić się nad wyborem odpowiednich posiłków. Catering imprezy plenerowe w Poznaniu, Krakowie, Toruniu czy Warszawie na pewno urozmaici, ale musi być zgodny z warunkami, które zaplanujemy. Jeżeli impreza to będzie standing garden party to nie ma możliwości żeby podać dania, które wymagają użycia sztućców. Muszą to być małe przekąski, suche, które można zjeść jednym kęsem przy użyciu ręki. Odpowiednie będą małe kanapki, krakersiki z pastą, drobne owoce, mini-warzywa z dipami. Jeżeli posiadamy stoliki, przy których można stanąć można pokusić się o bardziej urozmaicone dania.

 

Wybierając odpowiednie menu w firmie cateringowej musimy zawsze wyobrażać sobie jak będzie wyglądało miejsce konsumpcji i czy jedzenie nie będzie zbyt kłopotliwe. Jeżeli posiadamy stoły z ławami możemy wybierać najbardziej skomplikowane dania. Kolejny aspekt to pogoda. Jeżeli dania będą podawane podczas upału, stoły będą stały w słońcu to nie podawajmy surowych ryb, mięs i sosów śmietanowych i majonezowych. To bardzo ryzykowne dania, które w wysokiej temperaturze mogą się szybko popsuć. Jedzenie podczas imprezy plenerowej ma być miłym dodatkiem, a nie głównym punktem. Warto skupić się na różnych rodzajach napojów i drobnych przekąskach. Najważniejsza i tak będzie miła atmosfera.